Mikä Mephisto?

Ainejärjestö

Mephisto on Jyväskylän yliopiston filosofian opiskelijoiden ainejärjestö. Mephisto on aktiivinen osa jäsentensä jokapäiväistä elämää; laitoskahvien, illanviettojen, Symposiumin ja monenmoisten muiden tapahtumien muodossa. Mephiston kokoukset ovat myöskin avoimia kaikille jäsenille, ja niissä on objektiivisesti vastaanottavainen tunnelma.

Ainejärjestömme toimii filosofian opiskelijoiden vertaistukena, ja luo yhteishenkeä sekä sosiaalisia mahdollisuuksia uusille ja vanhoille opiskelijoille. Bileissä jutellaan kaikesta Kantista politiikkaan ja metafysiikasta elokuviin.

Eloisa ainejärjestömme ottaa uudet opiskelijat osaksi yhteisöä, ja varmistaa ettei kukaan jää yksin. Kokeneemmilta opiskelijoilta voi kysellä apua ongelmiin ja käytännön asioiden hoitamisessa auttavat tutorit, Mephisto ainejärjestönä pitää yllä kontakteja laitoksen väen sekä ylioppilaskunnan toimijoiden kanssa.

Mephisto nimi

Ainejärjestömme nimi Mephisto tulee saksalaisen Faust-legendan paholaishahmolta. Faust on fiktiivinen kirjallisuushahmo, joka möi sielunsa paholaiselle, saadakseen vastineeksi rajattoman tiedon ja yliluonnollisia kykyjä.

Mephisto tai Mephistopheles nimellä tunnettu paholainen tekee Faustin kanssa sopimuksen tämän sielun myymisestä. Eräs tunnetuimmista Faust-tarinoista on Goethen runomuotoinen tragedia Faust.

OTA YHTEYTTÄ: mep.jyu@gmail.com

Käpyrauhanen

Käpyrauhanen on keväällä 2017 perustettu filosofian ainejärjestöjen (Aatos, Dilemma, Dialectica, Mephisto) yhteistyöelin, jonka tarkoituksena on edistää filosofian opiskelijoiden ja ainejärjestöjen yhteistä toimintaa ja ajatustenvaihtoa. Käpyrauhasen perustavanlaatuisia periaatteita ovat Suomen filosofian opiskelijoiden ja heitä edustavien ainejärjestöjen ystävyys, yhteistyö ja avoin kommunikaatio sekä totuuden, tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden ihanteiden vaaliminen. Käpyrauhasen toimintaa ja toimintamuotoja kehitetään jatkuvasti. Ainejärjestöjen hallitusten käpyrauhasvastaavat pitävät huolta keskenäisestä yhteydenpidosta. Mephistossa varapuheenjohtaja toimii tässä roolissa.

Käpyrauhasen Facebook-ryhmä on tarkoitettu kaikille filosofian opiskelijoille Suomen yliopistoissa: https://www.facebook.com/groups/1671982549776979/

In english: What is Mephisto?

Summarily, Mephisto is the subject association of philosophy at the University of Jyväskylä. We represent those who study philosophy major in our university. Mephisto organize parties and other events in and off the campus.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s